Kerstmarkten

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Kerstmarkten in Duitsland

Duitse steden zoals Oberhausen, Keulen, Dortmund en Düsseldorf toveren het centrum in de weken voor kerst om met vele kerstkraampjes, sparrengroen en duizenden betoverende lichtjes. Vanaf de laatste week van november kunt u weer genieten van de gezellige kerstsfeer op één van de 2.700 Duitse kerstmarkten.

Voor u geeft dat een kans om lekker rond te slenteren langs kerstdecoratie, handgemaakte producten terwijl U geniet van lekkere winterse hapjes en drankjes.

Oberhausen
Net over de grens bij Arnhem staat in Oberhausen het overdekte winkelcentrum Centro. Dit winkelcentrum is een walhalla voor mensen die van kerstmarkten houden. Het hele winkelcentrum is in de weken voor kerst feestelijk versierd en op het buitenterrein bevindt zich één van de grootste kerstmarkten van het hele Ruhrgebied. Meer dan 135 houten kraampjes bieden vele verrassingen, speelgoed, heerlijke lekkernijen en bijzondere kunstnijverheid.

Berlijn
Berlijn biedt ruimte aan ca. 40 kerstmarkten naast de grootste Oud- en Nieuwjaarsparty van Duitsland. Tijdens de aanloop naar kerst is de stad één zee van lichtjes. Berlijn is een paradijs voor al uw kerstinkopen!

Keulen
Keulen huisvest zes kerstmarkten waar u naar hartenlust kunt winkelen, flaneren en neuzen!

Düsseldorf
Düsseldorf, de toonaangevende voor de modestrad, is in het winterseizoen vooral kerstmarktenstad. In de verkiezingen van leukste kerstmarkt won Düsseldorf twee keer op rij.

Alle grote kerstmarkten in Duitsland. Ontbreekt er één? Stuur hem even op!

De Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) heeft samen met de Deutsche Bahn (DB) en 32 steden een kerstmarkten-app uitgebracht. Met behulp van de app kunnen toeristen alle ins & outs van meer dan 50 kerstmarkten ontdekken, zoals informatie over de openingstijden en toegangsprijzen. Ook geeft de app tips m.b.t. overige bezienswaardigheden, kerstshopping, traditionele gebruiken en het vieren van oudejaarsavond in Duitsland. De mobiele app is beschikbaar in vijf talen (Duits, Engels, Nederlands, Frans en Italiaans) en in een versie voor Android en iOS .

bron: o.a. Persberichten Duits Verkeersbureau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *