Keulen

Plaatsen > Keulen

Keulen is gelegen aan de Rijn in Noord-Rijnland-Westfalen en is de vierde grootste stad van Duitsland. De naam “Keulen” getuigt van het Romeinse verleden van de stad onder de naam Colonia. De stad heeft een zeer levendige kunst en cultuur en staat bekend als de “hoofdstad van Rijnlandse Joie de vivre”.

Keulen heeft, net als de meeste gebieden van Duitsland, zijn eigen lokale dialect van het Duits, al zal dit waarschijnlijk geen belemmering zijn voor de gemiddelde toerist.

Zoals veel steden in Duitsland werd Keulen gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Alle gebouwen van het oude centrum waren beschadigd, maar inmiddels is de stad geheel hersteld. In Keulen is er nog altijd veel te zien, van de oude Romeinse torens tot aan de moderne opera.

De Keulse Dom is een gotische kathedraal waarvan de bouw in 1248 begon en maar liefst 632 jaar duurde. Vanaf de 157 meter hoge torens is de hele stad te overzien.

Keulen is langzaamaan de kunstschilders hoofdstad van Duitsland geworden. Keulen verwent haar bezoekers met prachtige architectuur, mooie musea, prachtig theater en concerten, uitstekende clubs, en enorme warenhuizen, en vervolgens, indien dat nog niet genoeg is, heerlijk eten en bier. Het is een feit dat Keulen een van Duitsland’s grootste gastronomische centra is. De oude brouwerijen bieden een unieke Kölsch-bier en typische Keulse lekkernijen uit de eerste klasse restaurants. Er zijn veel meer dan 3000 pubs, restaurants en brouwerijen.

In de stad vindt u oergezellige winkelpromenades en eetcafés.

Het Oktoberfest in Keulen is, ook voor de niet-bierliefhebber, een hele belevenis. De perfecte sfeer die onder andere naar voren komt in de feestelijke kleding waarin de mensen en verenigingen zich kleden.

Imhoff-Stollwerck Chocolade museum
Wilt u alles weten over chocolade dan moet u in het Imhoff-Stollwerck Chocolade museum zijn! In Keulen is in 1993 een chocolademuseum geopend. Op 31 oktober 1993 opende dit museum in het centrum van Keulen als eerste chocolademuseum ter wereld zijn deuren. Het trekt circa 500 duizend bezoekers per jaar. Meer informatie leest u in dit artikel over het Imhoff-Stollwerck Chocolade museum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *