Waddeneilanden, Duitse

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Duitse Waddeneilanden

Nederland heeft veertien Waddeneilanden. Denemarken vier. Duitsland heeft er vijfendertig; een lange sliert tegen het vasteland aangedrukt, te veel om te laten liggen.

Veel eilanden zijn autovrij wat de rust extra ten goede komt. De wegen op de eilanden bestaan doorgaans niet uit asfalt, maar zijn nog ouderwetse karrensporen.

Het levenstempo op de eilanden is laag en “relaxed”. In het gebied komen vele vogelsoorten voor en het is er prachtig wandelen. De stranden zijn verlaten en geven u de indruk of u alleen op de wereld bent. Bars en discotheken zijn er niet, dus zult geen moeite hebben om in dit prachtige stukje Duitsland volledig tot rust te komen.

De 7 Duitse Waddeneilanden ten noordoosten van Groningen worden de Ost Friesische eilanden genoemd. Hieronder vallen de eilanden: Borkum, Juist, Norderney, Baltrum,  Langeoog, Spiekeroog, Wangerooge. Een ezelsbruggetje om de volgorde van de eilanden te onthouden: ‘Welcher Seemann liegt bei Nanni im Bett?. Van oost naar west verwijst dit zinnetje naar Wangerooge, Spiekeroog, Langeoog, Baltrum, Norderney, Juist en Borkum.

Tot de Noord Friese eilanden behoren Föhr en Sylt, en Amrum, met eromheen de Halligen, merkwaardige terpen die als puisten drijven in de eb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *