Borkum

Plaatsen > Borkum

Borkum is een Duits Waddeneiland.

Borkum is heel geschikt om een dag of paar dagen te bezoeken. Je kunt er heerlijk fietsen, wandelen en paardrijden.

Als u met de boot aankomt brengt een klein stoomtreintje richting het centrum, waar u kunt winkelen of op een terrasje kunt zitten. Ook is er een prachtige boulevard met leuke terrasje met prachtige bouwwerken in Victoriaanse stijl. Anderhalve eeuw geleden kwamen hier de rijken al, in chique jurken flanerend over de strandpromenade.

Borkum heeft een mooi breed zandstrand. Bij eb liggen tientallen zeehondjes te zonnen op de drooggevallen zandbank. Via een wandeling over het strand kun je bij laagwater op enkele meters afstand komen.

Overnachten is ook geen probleem want er zijn hotels en huisjes  genoeg.

Ook een heus kuurcentrum is op het eiland aanwezig waar je jezelf in de watten kunt laten leggen. Velen komen naar Borkum om te kuren. Vroeger werden de sanatoria druk bezocht. Dat kan nog altijd, maar er zijn moderner alternatieven voor mensen zonder kwaaltjes. Wellnesscentrum Gezeitenland biedt ontspannende behandelingen en er is een zwembad met een speciale attractie: een golfstroom die zo sterk is dat je er zelfs op kunt surfen.

De populairste behandeling is de Schlickpackung, met dezelfde stinkende smurrie waar je tijdens een wadwandeling overheen loopt.

Vanuit de Eemshaven in Nederland kun je gemakkelijk een dagtocht maken naar het eiland Borkum. Het zou een Nederlands Waddeneiland kunnen zijn, zo dichtbij ligt Borkum. De ferry vanuit Eemshaven doet er vijftig minuten over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *