Sasbachwalden

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Sasbachwalden

De vakantieregio Sasbachwalden is prachtig gelegen aan de zonnige westelijke helling van de Hornisgrinde. Vanaf 180 m tot 1164 m hoogte strekt het kuur-en Kneipp vakantieplaatsje Sasbachwalden zich door vier verschillende klimaatzones uit. “Saschwalle “, zoals de inwoners hun dorp noemen was meerdere keren winnaar Kuort in de competitie “mooiste gemeente van Duitsland”.

Terwijl je in het dal van het dorpscentrum, dat overigens onder Monumentenzorg staat, kunt genieten van vakwerkhuizen en unieke bloemversieringen, bieden de afwisselende hoger gelegen delen geweldige mogelijkheden voor wandelingen en veel andere outdoor-activiteiten. Gezinnen voelen zich in Sasbachwalden erg thuis.

De vakantieregio Sasbachwalden met zijn hemelse rust, die van het Zwarte Woud uitgaat, is ideaal voor een geweldige vakantie. De veelzijdigheid van de aanbiedingen voor vakantie en vrije tijd en de diverse mogelijkheden om hier van een weldadige vakantie te genieten, trekken gasten van heinde en verre aan. Bekend is ons diverse malen onderscheiden wandelnetwerk in ons geneeskrachtige klimaat, met diverse moeilijkheidsgradaties, dat ideaal is voor de wat oudere gasten en ook populair is bij de gemiddelde wandelliefhebber. Een andere aan te bevelen route is bijvoorbeeld het Ortenauer Wijnpad. Op deze route kunnen wijnliefhebbers van heel dichtbij genieten van de regionale wijnspecialiteiten. Voor liefhebbers van schnaps is er de keuze uit maar liefst twee routes.

In totaal ligt er op zo’n 1000 meter hoogteverschil een goed bewegwijzerd wandelnetwerk van ruim 600 kilometer. Daardoor kun je het mooie landschap op diverse manieren gaan ontdekken. Een andere vorm van wandelen is het Nordic Walking, waarvoor wij in onze Nordic Walking Arena speciale routes geseleteerd hebben en waaruit de gasten uit 10 verschillende routes een keuze kunnen maken. Voor moedige bergklimmers liggen hier ook bewegwijzerde routes en is er een wandelkaart van de routes beschikbaar tot hoog op de Hornisgrinde. Door de diverse lengtes en mogelijkheidgradaties is er gegarandeerd voor elk wat wils. Ook mountainbikers komen hier niets tekort: in en rond Sasbachwalden vinden zijn 16 verschillende routes.

Het afwisselende landschap zorgt ervoor dat de wandelingen steeds iets spannends in zich hebben. De wijnbergen bieden op zonnige dagen met hun verschillende kleurschakeringen een geweldig aanzicht evenals de groene weiden in de zomer. De koele bossen zijn ideaal om eventjes een pauze in te lassen en de vermoeide voeten te koelen in het Kneippbasis. Natuurliefhebbers kunnen hier in alle rust verschillende dieren waarnemen en genieten van het gezang van de vogels. Dit is pas echt ontspannen en de hektiek van alledag achter je laten!

Bij de hoger gelegen uitzichtpunten kun je rustig op een bankje gaan zitten en genieten van het uitzicht op de Rijn-vlakte, waarbij je blik via de munsterkerk van StraBburg tot aan de Vogezen zweeft. Hier ben je dan bij het hoogtepunt van deze regio, want de uitgestrektheid van ons gebied ervaar je hier heel intens en dat geeft een gevoel alsof je net als een vogel al het overweldigende van grote hoogte in je op kunt nemen.

Als je dan in het stralende zonnetje even je gedachten de vrije loop laat, dan vergeet je alles om je heen en kom je in de frisse, heldere lucht tot rust. Na deze vele indrukken en de invloed van de ozonrijke lucht, voel je de maag knorren en wordt het tijd om een van de vele gastronomische locaties op te zoeken en kennis te maken met de heerlijke regionale specialiteiten. Ook hier is de keuze royaal: van de Badischen Genotsmijl met gezellige, eenvoudige eethuisjes tot aan een met een Michelinster onderscheiden restaurant. En daarbij zou je eigenlijk eens de excellente wijn der Alde Gott Winzer eG moeten proeven. Dat is pas echt genieten!

Bronnen: www.sasbachwalden.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *