Rench

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Rench

Tussen de Rijnvlakte en de SchwarzwaldhochstraBe heeft het dal van Rench zich een weg dwars door het noordelijke Zwarte Woud gebaand. De eindeloos uitgestrekte bossen, verscholen zijdalen en de open plateaus van het Zwarte Woud zijn ideaal om te gaan wandelen of mountainbikes en voor paragliding.

Door liefhebbers het “Toscane van Duitsland” genoemd, weerspiegelt het milde klimaat zich in het landschapsbeeld. In de lieflijke plaatsjes aan de bovenloop van de Rench, waar wijn- en fruitteelt van essentieel belang is, kun je lopend en fietsend bijzondere interessante trajecten afleggen.

Traditie en cultuur worden hier nog in ere gehouden en gekoesterd: de burchtruïne Schauenburg, de bedevaartkerk “Mariä Krönung”, de kloosterruïne Allerheiligen met de watervallen en de historische centra van de steden Oberkirchen en Oppenau brengen de historie van deze regio weer tot leven. Tijd voor elkaar hebben, samen nieuwe dingen gaan ontdekken en je daarbij lekker voelen – dat is wat gezinnen met kinderen graag tijdens de vakantie doen. Het dal van de Rench maakt dit allemaal mogelijk. Hier vind je het nog, de landelijke idylle en dé rust, waar kinderen onbezorgd kunnen spelen in de wijnbergen, bij de boerderijen van het Zwarte Woud, op talrijke speelplaatsen, in verwarmde openlucht zwembaden en in de stadstuin, waar dieren geaaid kunnen worden. Gezinnen zijn bij onze gastronomische bedrijven van harte welkom en ons vakantieprogramma tijdens de zomervakantie zal onvergetelijke indrukken nalaten.
Voor de actieve vakantiegasten liggen hier meer dan 1.000 kilometer eersteklas bewegwijzerde wandelroutes en ook nog eens zo’n kleine 500 kilometer trajecten voor mountainbikers.

De zogenaamde “kwaliteitswandelroute Renchtalsteig” leidt de wandelaars door het wijn-berglandschap van het Rijndal, via de Mooskopf en de Alexanderschanze naar de watervallen van Allerheiligen terug.

Het ruime aanbod aan startplaatsen voor paragliding mag uitzonderlijk genoemd worden: op de heuvels rondom het dal van de Rench kan bij elke windrichting van start worden gegaan! Voor de verwende lekkerbekken heeft onze keuken ontelbare variaties in petto: de uitstekende gastronomie verwend onze gasten met specialiteiten uit de beroemde Badische keuken en ook de culinaire invloed van de nabijgelegen Elzas voegt hier nog heel wat bijzonders aan toe. Tot de regionale top-producten behoren zeer zeker ook het uitstekende wijn- en gedistilleerd aanbod, de likeuren en eau de vie’s uit meer dan 1.100 distilleerderijen in deze regio.

Bronnen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *