Oost Duitsland

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Oost Duitsland

In menig opzicht is de vroegere Duitse Democratische Republiek het probleemkind van Duitsland. Een hoog niveau van werkloosheid heeft geleid tot grootschalige economische migratie naar de rijkere gebieden van Duitsland en een minderwaardigheidscomplex onder veel van de resterende inwoners. Niettemin, is Oost Duitsland een leuke vakantiebestemming met talrijke architecturele hoogtepunten van cultureel en historisch belang.

Saksen is het intellectuele en culturele centrale punt. Saksen biedt een brede diversiteit aan: stedelijke gebieden (Dresden en Leipzig), bergen die met spectaculaire klippenvormingen en de dopheide en moeraslanden.

Brandenburg, bij Berlijn, is beroemd door zijn overvloed van water. Meer dan 3.000 meren liggen op u te waxchten om te roeien, te zwemmen, te zonnebaden en andere watersporten.

Thuringen is een andere staat van de vroegere Duitse Democratische Republiek. De hoofdstad Weimar was de geboorteplaats van Goethe. Hier voltooide hij zijn meesterwerken en oefende hij zijn invloed uit op zowel politiek als literatuur. Thuringen heeft vele thermische bronnen en staat bekend om haar uitstekende thermaalbaden en zijn vele wandelpaden.

In het noorden van voormalig Oost Duitsland fascineren de oude Hanzesteden hun bezoekers met Gotische architectuur.

Van recentere datum zijn gebouwen en aandenkens aan aan de communistische tijd. De voorbeelden vindt u over heel Oost Duitsland, maar meer in het bijzonder Berlijn, Dresden, Leipzig, Jena, Rostock en Chemnitz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *