Noordzee en Oostzee

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Noordzee en Oostzee

De Noordzee en de Oostzee zijn favoriete vakantiebestemmingen in Duitsland. De kust biedt interessante landschapen met zandstranden aan scherpe klippen en slaperige kuststeden. De atmosfeer is ontspannend.

De streek heeft veel te bieden met lange zandstranden die uitnodigen voor heerlijke wandelingen, met steile rode kliffen in Kampen, een lieflijk duinenlandschap nabij Wennigstedt, groene stranden zoals in Friedrichskoog en Büsum, kleurrijke vuurtorens en een brede waaier aan ontspanningsmogelijkheden.

De inwoners van kust van “Friesland” hebben hun eigen afzonderlijk cultuur en dialect van het Duits gehandhaafd. Meer in het binnenland wordt het platteland gekenmerkt door brede, golvende landbouwgrond en turfmoerassen. De romantische Noord Friese eilanden belonen de toeristen met zonneschijn, zandduinen, zeegezichten en zuivere lucht.

Het belangrijkste Duitse eiland in de Noordzee, Sylt, is één van favoriete spa’s van Duitsland. Sylt is het eiland van de prominenten. Andere eilanden zijn het groene Föhr, Amrum, met zijn immense 15 km lange zandstrand en uiteraard het oogverblindende Helgoland.

Het aanbod aan watersportmogelijkheden is er onbegrensd en de regio geldt bovendien als een natuurparadijs én een van de vogelrijkste gebieden van Europa. Miljoenen vogels lassen hier immers een halte in om uit te rusten en te broeden, vooral in voor- en najaar.

Actieve sporters kunnen terecht in diverse Nordic Walking Parks o.a. op Sylt en in St. Peter-Ording. En langs de dijk wenken ontelbare mogelijkheden om te fietsen langs vlakke wegen. Liefhebbers van paardrijden kunnen zich hier goed uitleven en op tal van plekken wenken aantrekkelijke golfterreinen. En in het achterland ontdek je tal van leuke dorpen, waar vaak de tijd heeft stilgestaan.

Ruegen is gesitueerd in de Oostzee en staat bekend om zijn witte klippen, zijn zandstranden en schilderachtige dorpen.

Langs de Duitse Oostzeekust vindt u schilderachtige kustplaatsen, die bijvoorbeeld perfect zijn voor een gezinsvakantie. Of het nu aan de kust van Sleeswijk-Holstein of van Mecklenburg-Voorpommeren is, de Duitse Oostzee is zeer aantrekkelijk met zijn diversiteit en verschillende attracties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *