Münstertal Staufen

Plaatsen > Münstertal Staufen

De “regio” wordt liefdevol een voorbeeld van het voormalige Europa in het zuidwesten van Baden-Württemberg genoemd: een levend historisch besef van de regio in de veelzijdigheid van zeden en oude gebruiken en tevens het internationale besef met betrekking tot de grensoverschrijdende samenwerking.

Middenin deze streek, die zo rijk is aan culturele-, historische- en landschappelijke hoogstandjes, ligt tussen Frankrijk, Zwitserland en het Zwarte Woud het vakantiegebied Miinstertal Staufen. Op een relatief klein oppervlak heeft deze streek zijn gasten een onvergetelijke drieklank van natuur, cultuur en culinaire genoegens te bieden. Daarbij komt nog dat de culturele steden Freiburg en Bazel – die de gasten gratis met het openbaar kunnen gaan bezoeken – als het ware vlak voor de deur liggen.

Wie op zoek is naar de idylle van het Zwarte Woud, vindt dat hier in optima forma. Uitgestrekte en verscholen dalen, markante hoogtes, ongerepte bossen en bontgekleurde bloemenweiden nodigen uit om een tocht door de pure natuur te gaan maken. En boven dit alles troont de Belchen, met zijn 1414 m. slechts de op twee-na hoogste berg, maar vanwege zijn alpine karakter voor veel mensen de mooiste berg van het Zwarte Woud.

De grootste “terts” van de drieklank: het middeleeuwse stadjuweeltje Staufen. Aan de voet van de bergen van het Zwarte Woud gelegen, maar ingebed door het lieflijke landschap van het Markgräfler Land met zijn kenmerkende wijnranken, ervaar je hier de magie van het best behouden gebleven stadcomplex van Staufen. Vanaf het historische marktplein tot aan de trotse burchtruïne, vind je hier alles, wat je van een middeleeuwse stad mag verwachten.

Door Castell- en Frohenberg idyllisch omzoomd presenteert het mooie wijndorp Ballrechten-Dottingen zich. De wijnbouw kent hier een duizend jaar oude traditie, wat natuurlijk tot uitdrukking komt in de kwaliteit van de producten.

Bronnen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *