Marzahn

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Marzahn

Het recreatiepark Marzahn is ver buiten de grenzen van Berlijn bekend vanwege zijn wereldwijd georiënteerde tuinen-kunst. Met zijn beroemde en unieke wereldtuinen, veelzijdige thematische tuinen zoals de Rozen-en Rododendrontuin, het Bloementheater en sprookjesfiguren, nodigt het 30 ha grote tuinen-complex zijn gasten uit voor een onvergetelijk bezoek. Hoogtepunt was het jubileumfeest “25 jaar wereldtuinen” op 10 juni 2012 met heel veel culturele manifestaties.

De Chinese tuin
Met 2,7 ha is de “tuin van de herwonnen maan”, de grootste Chinese tuin in Europa. Deze tuin is in nauwe samenwerking met partnerstad Peking ontstaan – de totale planning en uitvoering komt uit Chinese handen. Een in zichzelf gesloten tuinwereld met paviljoen, vijver, waterlopen en imposante stenen voorstellingen brengen de bezoekers in euforie.

De Japanse tuin
De Japanse tuin met de veelzeggende naam “vloeiend water” geeft inzicht in de hoogste Japanse tuinkunst met een zen-tuin en typische planten zoals de waaiervormige ahorn en de Japanse bierlelie. De internationaal beroemde Zen-priester en tuinarchitect Shunmyo Masuno brengt met dit thematische concept de echte harmonie onder de mensen.

De Balinese tuin
In de kassen vind je de Balinese “tuin van 3 harmonieën”. Dit is aangelegd volgens het principe om tussen mens, God en natuur een steeds hogere harmonie te bereiken, laat hij interieur en exterieur tot een eenheid versmelten. De tuin heeft naast de originele gebouwen en tempels ook een originele, uitbundige tropische plantencollectie.

De Oriëntaalse tuin
De oriëntaalse tuin “tuin van de vier stromen” geeft een beeld van de tuintradities in diverse oriëntaalse landen van noord Afrika tot aan India. Muren, ornamenten, waterloopjes en een uitgekiende selectie planten verbinden hier de symbolen van eenheid, orde en hier wordt de nadruk gelegd op de bron: het leven!

De Koreaanse tuin
De ‘Seoelse tuin” is een zeer royaal geschenk van de stad Seoel aan Berlijn. De tuin heeft een oppervlakte van ruim 3.000 vierkante meter en onderscheidt zich door een afwisselend en natuurgetrouw landschap, rijk gedecoreerde figuren en een typisch Ko-
De Italiaanse renaissancetuin De Italiaanse renaissancetuin ligt verborgen achter de altijd groene bosco en is via een terrassencomplex en een stenen voorplein met overdekte loggia te bereiken. De hoofdtuin en de lager gelegen “Giardino Segreto” (geheime tuin) nemen de bezoekers mee op een tijdreis door de historie van de tuinaanleg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *