Kinzigdal

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Kinzigdal

Samen met de boer op de tractor rijden, afdalen in een mijn, slenteren door een vakwerkstadje of op ontdekking gaan via spannende routes: de veelzijdige mogelijkheden in het dal van de Kinzig zijn zowel geschikt voor een korte als tevens onbezorgde gezinsvakantie in het hart van het Zwarte Woud.

De Kinzig stroomt zo’n 95 kilometer door het totale middelste gedeelte van het Zwarte Woud vanaf de heuvels bij Logburg in het oosten tot aan de Rijn bij Kehl in het westen. Het dal van de Kinzig en de vele prachtige uitgestrekte zijdalen vormen een van de mooiste landschappen van dit middelgebergte. En daar middenin liggen de zes plaatsjes van de promotie gemeenschap “Gastvrij Kinzigdal”: de twee vakwerkstadjes Haslach en Hausach, de boerendorpjes Fischerbach, Hofstetten, Mühlenbach en Steinach.

Met de kippen op stok
In de schilderachtige vakantieregio van het “gastvrije Kinzig-dal” liggen veel traditionele boerderijen, omgeven door weiden, beboste bergen en boomgaarden. Tien zogenaamde “kinderboerderijen” hebben zich speciaal op de vakantiewensen van gezinnen ingesteld. Hier vind je ondermeer kinderbedden, plekken om luiers te verschonen, speelkamer en wasmachine. Ouders en kinderen mogen hier meehelpen met het voeren van de kalfjes, samen met de boer brood bakken, meehelpen met het binnenhalen van de oogst en lekker ontspannen bij het grillen op het kampvuur.

Vanuit de mijn naar het openluchtbad
Bijzonder populaire uitstapjes voor ondernemende vakantiegasten zijn de opengestelde mijn “Segen Gottes”, de 400 m2 grote modelspoorbaan van het Zwarte Woud, twee midget-golfbanen en vier openlucht zwembaden. Om met het hele gezin te gaan wandelen is er de keuze uit het 2,5 kilometer lange bospad in Fischerbach en het 2,8 kilometerlange avonturenpad in Hausach. En wat altijd een aantrekkelijk uitstapje is: het Europa Park in Rust -met de auto ben je er al in drie kwartier.

Gratis onderweg
Wie vakantie houdt in het “gastvrije Kinzigdal”, krijgt van zijn gastheer de KONUS-gastkaart. Hiermee heb je elke dag gratis vervoer met bus en trein in de hele vakantieregio Zwarte Woud. Ook krijg je vrij entree in drie openlucht zwembaden en diverse musea zoals bijvoorbeeld het Klederdrachtenmuseum Zwarte Woud met meer dan 100 originele klederdrachten. Je bent van harte welkom! Meer informatie is verkrijgbaar bij: Tourist Information Gastliches Kinzigtal e.V Klosterstr. 1 77716 Hoslach A Kinzigtal Telefon +49 7832 706-170 Fax: +49 7832 706-179

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *