Imhoff-Stollwerck Chocolade museum

Plaatsen > Keulen > Imhoff-Stollwerck Chocolade museum

Het Imhoff-Stollwerck Museum
Wilt u alles weten over chocolade dan moet u in het Imhoff-Stollwerck Chocolade museum in Keulen zijn! Het chocolademuseum is op 31 oktober 1993 geopend. Het Imhoff-Stollwerck Museum in het centrum van Keulen was bij de opening het eerste chocolademuseum ter wereld. Momentele trekt het Imhoff-Stollwerck Museum ongeveer 500 duizend bezoekers per jaar. Het Imhoff-Stollwerck chocolademuseum is ondergebracht in een opmerkelijk gebouw.

In het Chocolade Museum komt de 3000 jaar geschiedenis van chocola uitgebreid aan de orde, van de “godenspijs” van de Azteken tot de moderne industriële variant.

Dit chocolade museum is een must voor de chocoladeliefhebber. Je kunt hier niet allen zien, maar ook voelen, ruiken en, uiteraard, proeven. Per jaar wordt hier 3.000 kilo chocolade weggegeven, volop genieten dus!

In het Imhoff-Stollwerck Chocolade Museum maakt u het hele fabricageproces van chocola mee, Bij de geschiedenis van chocola komen de oude automaten, reclamespots en de museumshop aan de orde. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht over de Rijn en heeft (gelukkig|) meer dan alleen chocolade op de kaart. In het restaurant kun je kiezen uit maar liefst 14 verschillende chocoladedrankjes.

Bron: http://www.schokoladenmuseum.de/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *