UNESCO-Werelderfgoed in Duitlsand

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > UNESCO-Werelderfgoed in Duitsland

Het totale aantal cultuur- en natuurmonumenten op de lijst van Werelderfgoed in het vakantieland Duitsland is sinds 2012 37. In bijna geen enkel ander land staan zoveel bezienswaardigheden onder bescherming van de UNESCO.

Markgrafelijk operagebouw van Bayreuth
Het vakantieland Duitsland heeft er sinds 2012 een Werelderfgoed bij. Op 30 juni 2012 heeft het UNESCO-Werelderfgoed-comité het markgrafelijk operagebouw van Bayreuth opgenomen op de lijst van Werelderfgoed. Het operagebouw is een uniek monument dat is voortgekomen uit de feest- en muziekcultuur van de barok.
Het operagebouw in Bayreuth is niet alleen een belangrijk historisch gebouw, maar ook voor altijd verbonden met de wereldberoemde componist Richard Wagner. Naar aanleiding van zijn 200e geboortejaar in 2013 neemt dit muzikale genie in de wereldwijde pers- en pr-activiteiten van de DZT een centrale plaats in. In Bayreuth en andere steden waar Wagner woonde en werkte, zoals Leipzig en Dresden, wordt een reeks bijzondere evenementen georganiseerd.

Naast het net op de lijst opgenomen operagebouw van Bayreuth is er in Duitsland Werelderfgoed te vinden van de Waddenzee bij Hamburg tot aan het Bodenmeer, en van de dom van Keulen tot het museumeiland in Berlijn.

Bron: Persbericht Duitsverkeersbureau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *