Restaurants

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Restaurants

Het aantal eetgelegenheden is zeer gevarieerd. In totaal staan er 188.000 restaurants en eethuizen geregistreerd in Duitsland.

De traditionele, vaak stevige Duitse gerechten vallen in het algemeen goed in de smaak. Daarnaast is er een zeer ruim aanbod van restaurants met een buitenlandse keuken. De betere en ook de zeer goede restaurants zijn in vergelijking met Nederland goedkoper. De horeca in oostelijk Duitsland is nog in opkomst.

De Bondsrepubliek Duitsland heeft het grootste aantal Michelinsterren buiten Frankrijk. Het land telt steeds meer uitstekende restaurants en beschikt ook over een lange lijst van topkoks, die op hoog niveau opereren en regelmatig voor culinaire verrassingen van formaat zorgen.
De bekende Michelingids heeft in 2008 aan negen Duitse restaurants drie sterren toebedeeld. Dat Duitsland internationaal op culinair gebied meetelt mag blijken uit het feit dat het land qua Michelinsterren onmiddellijk na Frankrijk komt en vóór Spanje op de tweede plaats staat. Het land telt momenteel meer dan 200 sterren-koks.

Wat kenners bovendien onderstrepen is dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit in de meeste gevallen uitstekend is. Het is in Duitsland de laatste jaren ook een goede traditie geworden om veel meer menu’s samen te stellen met seizoengebonden producten en daarbij zoveel mogelijk gebruik te maken van regionale recepten. Zo zijn bijvoorbeeld de vele aspergegerechten in het voorjaar in Duitsland ongekend populair. Er wordt de laatste jaren in die periode van het jaar in Duitse restaurants dan ook gesproken van ‘Spargelfieber’ – Aspergekoorts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *