Reisdocumenten

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Reisdocumenten

Er zijn geen controles meer aan de onderlinge grenzen van meer dan dertien EU-landen, waaronder België, Nederland en Duitsland. Dit is te danken aan het zogeheten Akkoord van Schengen dat deel uitmaakt van de EU-wetgeving. De Schengen-bepalingen zijn erop gericht alle controles aan de binnengrenzen af te schaffen. Tegelijkertijd moeten er doeltreffende controles aan de buitengrenzen van de EU worden verricht en dient een gemeenschappelijk visumbeleid te worden gevoerd.

Nederlanders of Belgen die naar Duitsland reizen, moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart. Neem altijd een paspoort of een identiteitskaart mee wanneer u binnen de EU reist om zo nodig uw identiteit te kunnen bewijzen.

Als dat nodig is voor de openbare orde of de nationale veiligheid, mogen aan de grenzen tussen Duitsland en Nederland en/of België gedurende een beperkte periode controles worden uitgevoerd.

Zorg ervoor dat meereizende kinderen hun eigen paspoort of identiteitskaart hebben of op uw identiteitsbewijs vermeld staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *