Openingstijden

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Openingstijden

In Duitsland zijn er geen algemeen geldende regels omtrent openingstijden.

  • De winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag en mogen van 6.00 tot 20.00 uur open zijn. Op zon- en feestdagen zijn de winkels gesloten. Uitzonderingen hierop zijn benzinestations, bakkerijen en toeristenplaatsen, sommige restaurants en winkels in grote treinstations en luchthavens. In de grotere steden zijn sommige winkels tot 20:00 uur geopend. Echter, openingstijden kunnen per winkel variëren. In kleinere plaatsen zijn winkels over het algemeen minder lang geopend. Op zon- en feestdagen zijn alle winkels gesloten. De meeste winkels openen tussen 09:00 en 10:00 uur en sluiten tussen 18:00 en 20:00 uur. Op zaterdag zijn apotheken geopend tot 16:00 uur en winkels tot 18:00-20:00 uur in de grote steden.
  • Op de stations gelden ook ruimere openingstijden, namelijk van 06.00 tot 22.00 uur. Ook op zondag zijn er winkels (beperkt) geopend.
  • Op vliegvelden zijn de bedrijven langer of zelfs permanent geopend.
  • Kappers zijn geopend op de reguliere werktijden. Op maandag zijn de meeste kapsalons gesloten.
  • De openingstijden van banken zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur, op donderdag vaak tot 18.00 uur. Vestigingen in steden zijn vaak ook op de zaterdag geopend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *