Klimaat

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Klimaat

Duitsland heeft een gematigd klimaat. In alle jaargetijden kan het regenen en de temperatuur is wisselend. De gemiddelde jaartemperatuur is +9°C.

Het noordwesten heeft een zeeklimaat met relatief warme zomers en zachte winters, terwijl het oosten en het zuidoosten met erg warme zomers en koude winters meer een landklimaat hebben. De vlakte van de Boven-Rijn, in het bijzonder het gebied bij het meer van Konstanz, heeft een zacht klimaat, dankzij de van de Middellandse Zee afkomstige winden.

‘s Winters schommelt de gemiddelde temperatuur zelfs in de koudste maand (januari) tussen +1 en -3°C in de laagvlakte. In de bergen kan het kwik tot -6°C dalen.

In de zomer varieert de gemiddelde temperatuur gedurende de warmste maand (juli) van 17 en 18°C in de noordelijke laagvlakte tot 20°C in de dalen van de Boven-Rijn.

De jaarlijkse neerslag loopt uiteen van 700 millimeter in de laagvlakte via 900 millimeter in het Middengebergte tot 1.000 millimeter in de Alpen.

Bronnen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *