Handige Apps voor uw iPhone

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Handige apps voor uw iPhone

Op vakantie in Duitsland met handige apps voor je smartphone

Duitsland is al jaren een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land is uitstekend per auto te bereizen en eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming is verkenning te voet of per fiets zeer de moeite waard. Afwisselende landschappen, natuur, culturele bezienswaardigheden en bruisende steden met ieder hun eigen charme geven invulling aan het land.

Om ter plekke het maximale uit je verblijf te halen, is het voor steeds meer mensen een gewoonte om specifieke smartphone apps te gebruiken. In dit artikel zullen we een aantal handige apps bespreken die onmisbaar zijn voor de Nederlandse vakantieganger in Duitsland.

100% Duits

Duits als Nederland verstaan is vaak niet zo’n probleem. Je in het Duits verstaanbaar maken is vaak een ander verhaal. Om je daarbij te helpen is de gratis app 100% Duits de ideale oplossing. Met deze app maak je binnen no-time duidelijk wat je wilt. Op basis van standaardzinnen, woordenlijsten en afbeeldingen is het gemakkelijke navigeren. Met behulp van de meer dan 400 ingesproken standaardzinnen bestel je in je beste Duits een biefstuk in een restaurant.

100% Duits is beschikbaar voor iOS en Android.

Navfree GPS Duitsland + Street View

Als je per auto naar Duitsland reist is een goede kaart of navigatieapparatuur onmisbaar. Zeker in drukke stedelijke gebieden als het Ruhrgebied kan het door een wirwar van snelwegen lastig zijn de juiste route te volgen. Om een investering in een nieuwe wegenkaart of TomTom upgrade te voorkomen is er Navfree GPS Duitsland. Deze gratis app omvat het volledige Duitse wegennet en is voorzien van Street View integratie.

Tegen betaling kan het premium gedeelte van de app worden gedownload. Hiermee kan informatie over parkeermogelijkheden, tankstations, verkeersdrukte en flitslocaties worden binnengehaald.

Navfree GPS Duitsland wordt voortdurend bijgewerkt door al haar gebruikers (meer dan 900.000). Dit resulteert in zeer nauwkeurige en up-to-date informatie. De app is vrijwel volledig offline te gebruiken omdat alle kaarten volledig worden gedownload (1,18 GB).

Navfree GPS Duitsland is beschikbaar voor iOS en Android.

B&B

Voor iedereen die graag overnacht in een Bed & Breakfast heeft ANWB de app B&B uitgebracht. De app biedt keuze uit meer dan 1800 B&B’s met Nederlandse eigenaren in Europa, waarvan 36 in Duitsland. Je kunt B&B’s vinden op basis van je huidige locaties of in de plaats waar je wilt gaan verblijven. Om het kiezen makkelijker te maken kun je zoeken op basis van streek, type B&B en prijs.

Per B&B is uitgebreide informatie beschikbaar zoals de adresgegevens, omschrijving, prijs per kamer, gps-coördinaten, voorzieningen en natuurlijk foto’s. Met behulp van de favorietenknop kun je interessante B&B’s opslaan om ze later nogmaals te bekijken. De app is na het downloaden volledig offline te gebruiken.

B&B is beschikbaar voor iOS en Android.

Kerstmarkten Duitsland

Met deze app van het Duitse Verkeersbureau en Duitse Bahn kun je meer dan 50 kerstmarkten door heel Duitsland verkennen. De app biedt handige informatie zoals locatiegegevens, openingstijden en er worden tips gegeven over in welke winkels je het best kunt gaan kerstshoppen of waar je oudejaarsavond het beste kunt gaan vieren.

Naast omschrijvingen zijn er per kerstmarkt foto’s opgenomen zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende kerstmarkten. De herfst is nog maar net begonnen maar de Glühwein, kerstkuchen en andere kerstspecialiteiten staan binnenkort al voor je klaar op de vele kerstmarkten die Duitsland rijk is.

Kerstmarkten Duitsland is beschikbaar voor iOS en Android.

Zorg voor goede bescherming onderweg

Om beschadigingen aan je iPhone of smartphone op vakantie te voorkomen, is het gebruik van een beschermhoesje aan te raden. Zeker als je tijdens je reis intensief gebruik maakt van apps, is de kans op beschadigingen door vallen en/of stoten groot.

Bij iPhone-Cases.nl kun je terecht voor hoesjes, cases en accessoires voor alle iPhone modellen. Met een assortiment dat bestaat uit alleen maar A-merken ben je er zeker van dat je iPhone goed wordt beschermd en weer heel thuis komt.

Voor iedereen die een actieve vakantie in Duitsland tegemoet gaat, adviseert iPhone-Cases.nl een zogenaamde heavy duty case. Deze bieden bescherming tijdens vrijwel alle omstandigheden. Ideaal tijdens het bergbeklimmen, mountainbiken, skiën of kanovaren.

Enkele voorbeelden van deze heavy duty cases zijn de Griffin Survivor voor iPhone 5/5S en de Lifeproof case voor iPhone 5.

Bron:

  • Artikel van Gijs van den Heuvel, 2Hills Ecommerce

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *