Fietsen

Thema’s > Fietsen

Met meer dan 200 langeafstandsfietsroutes is Duitsland een paradijs voor actieve vakantiegangers! Van fietsen op de Bodensee-Radweg in het zuiden tot de Ostseeküsten-Radweg in het noorden, in Duitsland kunt u al fietsend uw hart ophalen.

D-Route 3 is de eerste modelroute in het D-netwerk/fietsnetwerk Duitsland, die Duitsland helemaal doorkruist. Een dwarsdoorsnede door Duitsland op een route van 950 kilometer dwars door Duitsland: het Duitse gedeelte van de Europese fietsroute R1 onderging in 2012 een upgrade tot premium-langeafstandsfietsroute en biedt nu een een zeer gevarieerd mengsel van spannende en ontspannende ervaringen.
Lengte: 950 kilometer
Startpunt: Vreden
Eindpunt: Küstrin-Kietz
Informatie over het traject: deels heuvelachtig, steile hellingen
Van Vreden aan de Nederlandse tot Küstrin-Kietz aan de Poolse grens loopt deze langeafstandsfietsroute. Op de route liggen de meest uiteenlopende regio’s, bijvoorbeeld het vlakke parklandschap van het Münsterland, de heuvels van het Weserbergland en de rand van de Harz, het wijdse Fläming en de Oderbruch. Daar komen nog de rivierlandschappen van de Weser, Saale en Elbe en een biosfeerreservaat bij.
Zeven plaatsen die op de Unesco-Werelderfgoedlijst staan, zoals Quedlinburg, de Lutherstad Wittenberg en de Bauhaus-stad Dessau, zorgen ervoor dat ook cultuurliefhebbers volledig aan hun trekken komen. Uiteraard dragen ook steden als Münster en Berlijn hun steentje bij.
Karakter: Het voornamelijk autovrije traject loopt merendeels door de natuur, op aparte fietspaden of bospaden. De route is niet overal geasfalteerd.
Landschap: Er worden uiteenlopende regio’s en soorten landschap aangedaan. Regio’s met vlak land en middengebergte, rivierlandschappen en steden (o. a. Berlijn) liggen op het traject, verder varieert de route van biosfeerreservaat tot Werelderfgoed van de Unesco.

Bron: Persbericht Duits Verkeersbureau 17-08-2012.

1 gedachte op “Fietsen

 1. Henny Vorstenbosch

  Beste,
  wij willen graag een of twee weken in Duitsland gaan fietsen.
  Door natuur en mooie bezienswaardigheden?
  We willen alleen vlak tot beetje heuvelachtig fietsen.
  In welke mooie streek kunnen we dan het beste verblijven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *