Winterberg

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Winterberg

Winterberg ligt in het Sauerland op 500 à 800 meter hoogte. Winterberg is een plaats in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Winterberg heeft 14.300 inwoners. Steden in de omgeving zijn onder andere Arnsberg, Bestwig, Brilon en Willingen.

Eindeloze bossen, zonnige valleien en veertien fraaie dorpjes maken Winterberg tot een aantrekkelijke bestemming voor uw wandelvakantie. Er staan u prachtige panorama’s, glasheldere riviertjes en zeldzame vogels en planten te wachten wanneer u op verkenning gaat in het uitgestrekte netwerk van wandelpaadjes, die hoogvlaktes en beschermde natuurgebieden doorkruisen.
Eind mei kunt u dit zelf ervaren door deel te nemen aan de jaarlijkse volksloop langs de beroemde Rothaarsteig. Iedereen kan meedoen, van onvermoeibare marathonlopers tot recreatieve wandelaars die het iets rustiger aan willen doen. De route loopt van Brilon via Olsberg naar Winterberg. Aan de start worden zo’n 1.000 lopers,  nordic walkers en wandelaars verwacht.

Winterberg heeft haar naam als winterbestemming al lang waargemaakt. De plaats ten oosten van het Roergebied heeft een zeer breed scala aan mogelijkheden. Voor de waaghalzen is er een zwarte piste. Voor wintersporters met minder ervaring zijn er mogelijkheden ten overvloede. Rondom Winterberg kan men mooie afdalingen maken vanaf de Bremberg – Poppenberg – Herloh (15 km pistes) en de Kahler Asten (842m). Zowel skiërs als snowboarders kunnen kiezen uit verschillende, prima geprepareerde hellingen. Ook voor langlaufers is er genoeg te beleven. In de avonduren kan men zelfs terecht op de verlichte loipe in het Kurpark. Naast plezier in de sneeuw beschikt Winterberg tevens over een groot recreatief aanbod: zwembaden, casino, tennis, squash, bob- en rodelbaan etc… Na zo´n dagje volop actie kan men heerlijk genieten van een ontspannende duik in het water van één van de hotelzwembaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *