Weeze

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Weeze

De Duitse luchthaven Weeze ligt niet ver van de grens bij Nijmegen. Deze luchthaven is erg populair bij zowel Duitse als Nederlandse reizigers. In 2008 reisden 1.525.063 passagier via Weeze, een groei met maar liefst 80 procent ten opzichte van 2007. Geen van de andere de 23 internationale vliegvelden in Duitsland kon daaraan tippen. Het aandeel Nederlandse passagiers steeg naar 52 procent.

De groei in 2008 is vooral te danken aan de aanwezigheid van Ryanair, Europa’s grootste low cost airline op vliegveld Weeze. De Ieren hebben de in 2007 geopende thuisbasis, met hun zes Boeing 737-800’s, in het afgelopen jaar sterk uitgebreid.

Ook Hamburg International heeft haar aanbod vanaf Airport Weeze duidelijk vergroot. Sky Airlines deed opnieuw succesvol vanaf Weeze de Turkse bestemmingen aan. Sunexpress (dochteronderneming van Lufthansa), Transavia en Corendon Airlines uit Nederland en de Oostenrijkse Welcome Air waren in 2008 nieuwkomers in Weeze.

Airport Weeze is gemakkelijk bereikbaar voor veel Nederlanders. De luchthaven verwerkte daardoor in 2008 voor het eerst meer Nederlandse dan Duitse zakenreizigers en vakantiegangers: Het aandeel van de Nederlandse ‘westerburen’ steeg van 36 naar 52 procent. Dat is vrijwel zeker mede te danken aan de vliegtax in Nederland.

Weeze bestond in mei 2008 vijf jaar, in september werd voor het eerst de miljoenste passagier binnen een jaar verwelkomd. Slechts twee maanden later steeg Airport Weeze op de passagiers-hitlijst voor het eerst, na Düsseldorf International en Köln/Bonn, naar de derde plaats in de deelstaat in Nordrhein – Westfalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *