Teutoburger Wald

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Het Teutoburgerwoud is een lage bergrug die loopt van Osnabrück via Bielefeld tot aan Paderborn.

Het gebergte is zo’n 105 km lang. De Hermannsweg is een bekend wandelpad dat over de toppen van de bergrug loopt. U kunt delen van deze route lopen. Vanaf de bergtoppen heeft u onderweg prachtige uitzichten. De route Hermannshöhen bestaat uit het zuidelijke deel, de Eggeweg, en het noordelijke deel, de Hermannsweg.

Enkele bekende plekken in het gebergte zijn:

  • de rotsformatie de Dörenther Klippen, met de rots het Hockendes Weib
  • het stadje Tecklenburg
  • Het plaatsje Horn-Badmeinberg ligt in één van de mooiste delen van het Teutoburger Wald. Het dorpje is een goed beginpunt voor een wandeling door de bergen en de beukenbossen en langs kabbelende beekjes met helder water.
  • Centraal in het ‘Woud’ ligt Bielefeld waar het kasteel Sparrenburg te bezoeken is. Hier is ook een fraaie Altstadt waar u kunt shoppen.
  • Bad Salzuflen heeft veel natuurlijke zoute bronnen waromheen instellignen op wellness gebied ontstaan zijn.
  • de Teutberg (ook wel Grotenburg genoemd) met het Hermannsdenkmal
  • de rotsformatie de Externsteine, typische formaties van zandstenen die oprijzen in een mooi parkachtig landschap en die doen denken aan Stonehenge in Engeland. Bij de rotsen is een meertje met een beekje dat door de bossen stroomt. De Externsteine zijn gratis te bezoeken maar het kost ongeveer drie euro als je de rotsen wilt beklimmen via trappen. De Externsteine liggen vlakbij het stadje Horn-Bad Meinberg.

Even de grens over en je staat in het Teutoburger Wald, genieten dus!Meer info: https://fcld.me/QYwKMT #EnjoyGermanNature

Geplaatst door Vakantieland Duitsland op maandag 28 november 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *