Startnberg

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Starnberg

Het Starnberger vijf-meren-landschap met zijn boerendorpjes, indrukwekkende residenties en meer dan 100 kilometer meeroever, trekt al jarenlang zomergasten aan. Vanuit het nabij gelegen München pendelen rustzoekenden naar de mondaine Starnberger See, de oorspronkelijke Ammersee – ook wel “Boerenmeer genoemd – en naar de Pilsensee, Wörthsee en de WeBlinger See.

De hoge adel, waaronder de sprookjeskoning Ludwig 11 en zijn achternicht keizerin Elisabeth van Oostenrijk (“Sisi”), verbleven hier in prachtige villa’s en kastelen, die nu nog in volle glorie aan de oever van de Starnberger See staan te pronken. Behalve glans en glorie vind je in het vijf-meren-landschap ook veel kunst en cultuur: zoals bijvoorbeeld het Buchheim Museum, dat plaats biedt aan een spectaculaire collectie expressionistische meesterwerken en het Museum Starnberger See, dat de bezoekers meevoert door de 19e en 20ste eeuw. Andere hoogtepunten zijn het beroemde klooster Andechs op de Heilige Berg en de prachtige Marienkerk in DieSen op de tegenoverliggende oever.

De vijf meren bieden bovendien een breed sportief aanbod: talrijke strandbaden nodigen uit om te gaan zwemmen tegen de achtergrond van de imposante Alpen, terwijl men vanaf de oever zeilers en surfers kan gadeslaan, die hier geweldige mogelijkheden aantreffen. Voor fietsers en wandelaars liggen hier afwisselende trajecten. Of je nu villa’s wil gaan bewonderen, van strandbad naar strandbad gaat of wil genieten van de pure, onvervalste natuur – ontelbare mogelijkheden zorgen ervoor dat ontdekkers hier aan het vijf-meren-landschap Starnberger See de tijd van hun leven hebben.

Bron:

  • Tourismusverbond Starnberger FW-Been-Lond Wittelsbocherstro8e 2c – 82319 Stornberg Tel. +49 (0)8151-90600
  • www.sta5.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *