Oberammergau

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Oberammergau ligt op een hoogte van 817 – 1.683 m. Oberammergau is met haar schitterende omgeving en vele bezienswaardigheden (kerken, kloosters en kastelen) al eeuwenlang een zeer geliefde toeristenplaats. Naast vele oude en traditionele gebouwen zijn er ook volop moderne faciliteiten.

Oberammergau is gelegen in een prima skigebied met de steile hellingen van de Laber (1.683 meter hoog), de Kreuz- en Klammespitze voor de ervaren wintersporter en de vlakkere pistes van de Kolbensattel, de Kreuz- en Klammspitze voor diegenen met minder ervaring.

Bovendien is Oberammergau met zijn 90 kilometers aan loipes een ideale bestemming voor langlaufers. Terecht wordt Oberammergau e.o. de topregio voor langlaufers genoemd!  Bekend is de Koning Ludwig Loipe die de langlaufers langs het beroemde klooster Ettal en het slot Linderhof in het Graswangtal leidt. Jaarlijks in het eerste weekend van februari is Oberammergau het trefpunt van de beste volks-skilanglaufers ter wereld (meer dan 3.000). Dit weekend staat beter bekend als de Internationale Koingin Ludwig Lauf.

Voor snowboarders is er bij Unterammergau een half-pipe en voor wandelaars is er een 35 kilometer lang wandeltraject. Gezelligheid en romantiek staan hier voorop; ritjes in de arresleden, het voederen van het wild en de leuke herbergen. En mocht u geen zin hebben in sneeuw, dan biedt Oberammergau en omgeving voldoende mogelijkheden voor leuke uitstapjes naar de vele bezienswaardigheden in de omgeving waaronder het slot Linderhof, klooster Ettal en de Wieskirche.

Voor diegenen die het skigebied vanuit de lucht willen zien: de Laber staat bekend als een paradijs voor delta-vliegers en ook kunnen er luchtballonvaarten worden gemaakt. Oberammergau biedt haar gasten eveneens een uitgebreid cultureel aanbod: het imposante “Passionstheater” met de prachtige voorstellingen, het interessante Heimatmuseum, de kerken en kloosters en het sprookjesslot Ludwig II op steenworp afstand.

Meer informatie en contact:
Oberammergau Tourismus
Eugen-Papst.Straße 91
82487 Oberammergau
Duitsland
Tel: 0049-(0)8822-92310
Fax: 0049-(0)8822-923190
E-mail: info@oberammergau.de
Internet: www.oberammergau.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *