Marburg

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Marburg

Marburg is een stad in de Duitse deelstaat Hessen. Marburg lift in het district Marburg-Biedenkopf. Marburg ligt aan de rechteroever van de rivier de Lahn. Marburg heeft 78.954 inwoners.

Marburg werd in de middeleeuwen bekend doordat zijn universiteit, de Philipps-Universität, in 1527 de eerste protestantse universiteit ter wereld was. Tegenwoordig wonen en werken er 18.000 studenten en 7.000 personeelsleden.

De stad ligt aan de rivier de Lahn en heeft een historisch middeleeuws stadscentrum ingeklemd tussen de rivier en het slot. Het slot en de Elisabethkirche zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Marburg. De heilige Elizabeth van Thüringen zou, in de dertiende eeuw, wonderen in Marburg verricht hebben. Haar gebeente bevind zich nog in de beroemde Elizabeth Kirche in het centrum. De kerk is zuiver gotisch van bouw, de torens dateren uit de veertiende eeuw.

Marburg kwam in juni 2008 in het nieuws doordat het als eerste Duitse stad zonnepanelen op huisdaken verplicht gesteld heeft. Bij nieuwbouw of grootscheepse renovatie moeten inwoners de energiebesparende collectoren laten installeren. Op een overtreding staat een boete van maximaal 1000 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *