Karlsruhe

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Karlsruhe

Karlsruhe is een bestuurlijke regio, district en staddistrict en stad in de deelstaat Baden-Württemberg.

Het prachtige Barokke paleis van Karl-Wilhelm, met park Schlossgarten en het Museum van de Staat Baden, is zeker een bezoek waard. Het paleis is gebouwd naar voorbeeld van het paleis van Versailles. Het vormt het centrum van 32 straten. Het paleis is door Leopoldo Retti, Mauritio Pedetti, Balthasar Neumann, Philippe de la Gaupière en anderen ontworpen. De bouw vond tussen 1749 en 1781 plaats.

De mooiste straat van Karlsruhe is de lange en rechte Kaiserstrasse. Langs de straat met winkels, fonteinen, en restaurants kunt u genieten van de drukte op het terras van een openluchtcafé. De straat begint op de Marktplatz, waar u het baksteenpiramide vormige graf van Karl-Wilhelm kunt zien. Het klassiek samengaan van het Stadhuis, de kerk Stadtkirche en de opvallende piramide werd ontworpen door Friedrich Weinbrenner. De  andere werken van Weinbrenner zijn het monumentale stadhuis (1811-1825), de Protestantse kerk en de Katholieke parochiekerk van St Stefan.

Bij een reis naar Karlsruhe mag een bezoek aan de Biergarten van de Moninger Brauerei niet ontbreken. Dit smakelijk brouwsel wordt nergens in de wereld gemaakt behalve in Karlsruhe. De grote tuin met comfortabele picknickbanken is de perfecte plaats voor een zonnige middag drinkend een pilsener met de plaatselijke bewoners, en het genieten van regionale schotels.

De dierentuin van Karlsruhe omvat meer dan 1.000 dieren van de gehele wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *