Heidelberg

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Heidelberg

Hedelberg is een stadsdistrict (Kreisfreie Stad) in Baden-Württemberg.

Heidelberg ligt op de oevers van de Rivier Neckar. De stad heeft een sprookjesachtige verschijning, die het dankt aan de schilderachtige ruïnes van het Heidelbergse Kasteel uit de dertiende-eeuw dat midden in het bos ligt en de stad overziet.

Heidelberg en zijn mooie landschap zijn in de loop van de eeuwen een inspiratiebron voor talloze dichters, schrijvers en schilders geweest. Het was de inspiratie voor de stichting van de Romantische Beweging van Duitsland.

Vanaf de Alte Brücke (Oude Brug) die over de Rivier de Neckar ligt heeft u een spectaculair uitzicht op de kasteelruïnes, de Altstadt (Oude Stad) en de Heilig-Geist-Kirche (de Kerk van de Heilige Geest). De huidige Alte Brücke werd van steen gemaakt, in tegenstelling tot haar voorgangers, die van hout gemaakt waren. De houten bruggen werden regelmatig door hoog water, kruiend ijs of brand vernield. De stenen brug is gebouwd in opdracht van koning Karl Theodor tussen 1786 en 1788.

In een groot aantal musea in Heidelberg kunt u het verleden van Heidelberg bezichtigen.

Heidelberg leent zich ook uitermate goed voor een middagje shoppen in de hoofdstraat, die tot de mooiste voetgangerszones van Europa behoort. Slentert u een rond door de oude steegjes

In Heidelberg staat beroemdste universiteit van Duitsland. In de studentenstand is de jonge scène met cafés, bars, bistro’s en studentikoze trefpunten overal tegenwoordig. Theaters, cabarets, muziekclubs en culturele centra bieden programma’s voor alle generaties.

slot Heidelberg

Sinds de 19e eeuw is de romantische ruïne van slot Heidelberg een van de beroemdste bezienswaardigheden van Europa en trekt als zodanig veel bezoekers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *