Hamburg

Plaatsen > Hamburg

Hamburg is één van de 16 Bundesländer in de Bondsrepubliek Duitsland. De Staddeelstaat Hamburg bestaat uitsluitend uit de gelijknamige Stad Hamburg. Hamburg ligt in het noorden van Duitsland aan de rivier de Elbe.

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland. Behalve de op één na grootste stad van Duitsland is Hamburg ook een van de groenste steden van Europa. Daarnaast staat de stad bekend om z’n baksteengotiek, te vinden in de pakhuizenwijk Speicherstadt.

Hamburg is na Berlijn de stad met de meeste inwoners in Duitsland. De 1,74 miljoen inwoners zorgen voor 3,74 procent van het totale bruto binnenlands product van Duitsland. De stad beschikt over een van de grootste havens van de wereld. De haven wordt nog steeds uitgebreid om nog beter te concurreren met bijvoorbeeld de haven van Rotterdam. Hamburg ligt centraal tussen Scandinavië en Oost- en West-Europa. Met de toetreding van Polen en de Baltische Staten tot de EU is de verwachting dat Hamburg haar positie als handelscentrum verder kan uitbouwen.

Hamburg is de belangrijkste haven van Duitsland. Schepen nastaren die op hun tocht zijn naar de oceanen; de geur van koffie, thee, kruiden en specerijen opsnuiven in het historische stadsdeel. Een heerlijk broodje vis… De haven van Hamburg is een bijzondere belevenis! Vanuit de haven vinden diverse romantische kanalen hun weg richting de “Alster” beter bekend als “de parel van Hamburg”, een meer/rivier gelegen middenin het stadshart. Voor uitgaansgelegenheden is het unieke havendistrict Sankt Pauli zeer de moeite waard.

Luxe winkelpassages, talrijke café´s en een breed scala aan culinaire gelegenheden: Hamburg heeft het! En mocht u ´s avonds nog meer willen genieten van de stad: bezoekt u dan één van de musicals en maak kennis met Hamburgs uitgaansleven. Tot in de late uurtjes kunt u zich mengen in de trendy uitgaansscene in de bruisende St Pauli-wijk. Voor degenen die het iets rustiger aan willen doen, zijn er voldoende culturele hoogstandjes: tientallen musea, theater, opera…

Miniatur Wunderland Hamburg

Het Miniatur Wunderland in het pakhuizendistrict ‘Speicherstadt’ van Hamburg is de grootste modelspoorbaan ter wereld. De bezoekers kunnen op reis door landen en continenten, door natuurgetrouw nagebouwde landschappen en fantasiewerelden.

Bronnen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *