Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen ligt op een hoogte van 720 – 2.830 m middenin de Beierse Alpen op slechts 1 uur rij-afstand van München.

Garmisch-Partenkirchen geniet internationale faam en is een een absolute topbestemming gelegen in één van Duitslands beste skigebieden, bekend om de wereldkampioenschappen Alpine-skiën. Het dorp heeft faciliteiten ten overvloede: restaurant, gezellige café´s, volop kuur- en entertainmentmogelijkheden, culturele voorzieningen (theaters, concertzalen, bioscopen, casino). Rafting, mountainbiken, zweefvluchten, tennissen en golfen behoren ook tot de mogelijkheden in Garmisch-Partenkirchen. De plaats ligt aan de voet van ´s lands hoogste berg: de Zugspitze met een hoogte van 2.964 meter.

Bij een plaats als Garmisch-Partenkirchen wordt al snel gedacht aan een hoog prijsniveau. Echter, ook voor de smallere beurs zijn er voldoende opties! Met honderden kilometers pistes is het gebied een paradijs voor skiërs en snowboarders. Op het plateau van de Zugspitze ligt er 20 kilometer aan pistes en een funpark voor snowboarders. Het plateau is een sneeuwzeker gletsjergebied waar zelfs in mei nog kan worden geskied/gesnowboard! Voor de langlaufer staat er 40 kilometer aan loipes tot zijn beschikking. U moet er rekening mee houden dat in het weekend vele wintersportliefhebbers uit München en omgeving richting Garmisch-Partenkirchen gaan met als resultaat dat er vaak drukte ontstaat op de wegen.

Meer informatie en contact:
Kurverwaltung
Richard-Strauss-Platz 1a
82467 Garmisch-Partenkirchen
Duitsland
Tel: 0049-(0)8821-180700
Fax: 0049-(0)8821-180755
E-mail: tourist-info@garmisch-partenkirchen.de
Internet: www.garmisch-partenkirchen.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *