Elbsandsteingebirge

Plaatsen > Elbsandsteingebirge

De Elbsandsteingebirge is een bergketen. Het vormt de grens tussen Saksen (in het zuiden van Oost-Duitsland) en de Tsjechische Republiek. De naam is afgeleid van het zandsteen dat door de rivier de Elbe werd doorsneden.

De vakantie regio Elbsandsteingebirge (Saksisch Zwitserland), is een van de meest unieke gebieden van natuurlijke schoonheid in Duitsland. Het romantische rotsachtige landschap van Elbsandsteingebirge, de wilde stromen met  rotsachtige kloven, bomen die hoog op rotsen boven het bos uitsteken vormen een uniek decor voor toeristen en wandelaars. Bezienswaardigheden omvatten het fort Königstein, Fort Stolpen, Fort Hohnstein, Kuckuckstein kasteel, en het Weesenstein kasteel. Er zijn ongeveer 14.000 klimroutes die bergbeklimmers kunnen verkennen naar 1100 pieken. Bezoekers kunnen de omgeving ook verkennen vanaf het asfalt van het ELB fietspad, of aan boord van een stoom raderboot.

In de Elbsandsteingebirge vindt u tal van kuuroorden. De regio heeft een jarenlange traditie. Zo zijn er in het jaar 1730 de eerste ferro- en zwavelhoudende bronnen ontdekt in Bad Schandau, wat leidde tot een sterk toegenomen belangstelling voor deze plaats en de bouw van vele zwembaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *