Wiessbaden

Plaatsen > Wiessbaden

Wiessbaden is een stadsdistrict en de hoofdstad van Hessen. Wiessbaden heeft 275.000 inwoners. Wiesbaden ligt aan de Rijn.

Wiesbaden wordt vaak het “Nice van het noorden”, de “toegangspoort tot de Rheingau”, of “stad van de villa’s” genoemd. Imposante architectuur, weelderige parken en plantsoenen en een rijk cultureel aanbod zijn de fraaie kenmerken van deze elegante stad aan de Rijn.

Het Kurhaus met het fraaie casino, dat in 1907 onder leiding van Keizer Wilhelm II werd gebouwd, is zeker een bezoekje waard.

Andere bezienswaardigheden zijn het Hessisches Staatstheater, de historische stadswijk met het stadskasteel, het Altes en Neues Rathaus, de neogotische Marktkirche, het barokke Biebricher Schloss aan de oever van de Rijn en de Neroberg met de Russische kerk.

In de oude stadswijk van Wiesbaden, Altstad, bevinden zich, omzoomd door huizen uit de 18e en 19e eeuw, tal van smalle steegjes die samen een doolhof vormen. De Bäckerbrunnen in de Grabenstraße is tegenwoordig een populaire ontmoetingsplaats. De Heidenmauer is het oudste bouwwerk in Wiesbaden en bevindt zich naast de Romeinse poort.

De fontein Kochbrunnen wordt gevoed door 15 bronnen en was in de 19e eeuw het centrum van de drinkcultuur in Wiesbaden. Dankzij zijn hete bronnen kan de stad terugkijken op een levendige geschiedenis als wereldberoemd kuuroord. Nog altijd vindt u in Wiesbaden diverse wellness-hotels en bronbaden.

In de directe bosrijke omgeving van Wiesbaden kan je prima wandelen in het Taunusgebergte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *