Dresden

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Dresden

Dresden is de hoofdstad van het bondsland Saksen.

Naast cultuur is er in Dresden ruimte voor ontspanning en natuur. Een wandeling aan de noordzijde van de Elbe, langs Schloß Albrechtsberg en nog twee andere kastelen, is ook een aanrader. Winkelen is vermakelijk in de vele moderne warenhuizen in het centrum. Wanneer u dit combineert met een etentje in een van de internationale restaurants en cafeetjes in de Alaunstrasse en Louisenstrasse in de Neustadt, heeft u een prima dag voor de boeg!Met de Dresden-Citycard kunt u voor 16 Euro 48 uur lang van al het openbaar vervoer gebruik maken. Ook krijgt u kortingen op 11 musea.

’s Middags is een koffie of een warme hap extra lekker in het Trödelkaffee, een beregezellige huiskamer, nét om de hoek bij het Stadtmuseum Dresden (Landhaus) op de Wilsdruffer Straße 12.

Eten kan stijlvol bij o.a. La vie en rose op de Alaunstraße 64.
Gezellig borellen kan op de ijzeren krukjes in het exentrieke cafeetje “Mondfisch” of bij Madness in de Louisenstraße.

Even ten oosten van Dresden ligt een uniek natuurgebied: Sächsische Schweiz. De Elbe heeft hier door erosie een wat grillig, maar schitterend landschap gevormd. In het gebied ligt een merkwaardig kalksteengebergte dat door de eeuwen heen door de eroserende werking van Elbe ontstond. Het is een heerlijk wandelgebied.
Wandelaars vinden de “Malerweg” (schildersweg) die bekroond werd als ”mooiste wandelweg 2007” van Duitsland. In deze streek liggen tevens mooie stadjes als de kuurstad Bad Schandau met vele bezienswaardigheden. Van uit Bad Schandau kan je ook een heerlijke boottocht maken op de Elbe. Info: www.nationalpark-saechsische-schweiz.de.

Ook Königstein, de stad aan de voet van de gelijknamige vesting, verdient beslist een bezoekje.

Voor fietsers is er de mooie Elberadweg aangelegd, die zeker de tocht waard is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *