Bremen

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Bremen

Bremen is één van de 16 Bundesländer in de Bondsrepubliek Duitsland. De Staddeelstaat Bremen bestaat uitsluitend uit de gelijknamige Stad Bremen. Bremen geldt, hoewel tot deze deelstaat ook nog de stad Bremerhaven hoort, ook als een staddeelstaat van de Bondsrepubliek Duitsland. Bremen ligt in het Noordwesten van Duitsland.

Bremen stad ligt aan de oevers van de rivier de Weser. De brede monding van de rivier maakt de stad bereikbaar voor zeeschepen. De haven van Bremen heeft zich inmiddels verplaatst naar Bremerhaven, dat 60 km noordelijker en direct aan zee ligt.

Bremen is de kleinste deelstaat van Duitsland en bestaat uit de stad Bremen en de havenstad Bremerhaven. Het gebied tussen Bremen en Bremerhaven behoort niet tot de deelstaat Bremen maar tot de deelstaat Niedersachsen.

Transport, logistiek, scheepvaart en handel zijn de belangrijkste economische sectoren van Bremen, maar ook de automobielindustrie en de voedingsindustrie (bier, vis, koffie, chocolade) zijn er goed vertegenwoordigd. Enkele grote producenten zijn Beck & Co (Beck’s Bier), Kellogg’s, Kraft Jacobs Suchard en Nordsee. Verder wordt Bremen ook wel aangeduid als ‘call center city’ van Duitsland.

Bron:

  • EVD Landenpublicatie Duitsland
  • Stadt Bremen, website van de steden Bremen en Bremerhaven: www.bremen.de
  • Statistisches Landesamt Bremen: www2.bremen.de/info/statistik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *