Bamberg

Plaatsen > Bamberg

Bamberg is een stad in het noorden van de Duitse deelstaat Beieren met 70.000 inwoners. Bamberg is een stad in de glooiende heuvels, waar de Frankische Regnitz rivier uitmondt in de Main. Bamberg, ooit een keizerlijke stad, is geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed. Eigenlijk is Bamberg vrij typisch voor de Duitse cultuur en levensstijl in het algemeen: De Biertuinen en voetgangersgebieden, een uitzonderlijk goedbewaarde oude stad, idyllische straten en onbevangen en vriendelijke inwoners. Bamberg biedt prachtige bezienswaardigheden, oude gebouwen en een charmante oude stad met elkaar verbonden door Venetië-achtige waterwegen.

Bamberg is een stad met een eigen karakter en een zeer speciale sfeer. 1000 jaar geschiedenis zijn verenigd in de oude stad. In de Middeleeuwen was Bamberg een krachtig kerkelijk centrum. Aanvankelijk bestond Bamberg uit twee steden, gedeeld door de rivier. De ene stad was de kerkelijke Stad, het bisdom, en de andere stad was de seculiere stad van de burgerij.

Toeristische bezienswaardigheid nummer een is de oude stad Stadhuis: Gebouwd in het midden van de rivier ‘Regnitz’ kan het alleen worden bereikt via twee stenen bruggen. Het stadhuis is voorzien van een barokke gevel aan de ene kant en een half houten gevel aan de andere kant. De zeven heuvels van Bamberg nodigen u uit om door de oude straten te slenteren met oude gebouwen.

Vandaag de dag staat Bamberg bekend als “een bierdrinkers hemel” omdat er 9 brouwerijen gevestigd zijn waar veel verschillende soorten bier gemaakt worden. Het meest beroemde bier uit Bamberg is het “gerookte bier”. De gemiddelde Bambergers drinken 190 liter bier per jaar! Bamberg is trots op haar gerookte bier (‘Rauchbier’), een lokale specialiteit gedistilleerd door de lokale brouwerijen die U moet proeven in een van de vele restaurants of pubs.

Bamberg is ook bekend om zijn architectuur, met stijlen die variëren van Romaans naar gotisch en van renaissance tot barok. Er vindt u smalle straten met kasseien, sierlijke herenhuizen en paleizen en indrukwekkende kerken. Little Venice’ bestaat uit kleine vakwerkhuizen aan de rivier ‘Regnitz’. In vroegere tijden woonden hier Bamberg ’s vissers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *