Baden-Baden

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Baden-Baden

Baden-Baden wordt ook wel het Monaco aan de Rijn genoemd, of de zomerhoofdstad van Europa. U treft hier inderdaad een internationaal publiek, met enige decadentie. Vele luxueus gebouwde barokke villa’s, vele kleine kasteeltjes, weelderige wandelpaden en stijlvolle winkels en overdadige parken.

In Baden-Baden woont nog altijd het hoogste percentage miljonairs van geheel Duitsland. U loopt langs hun huizen vanaf de Leopoldplatz, via de Sophienstrasse in de richting van de bergen.

Het Kurhaus is gebouwd tussen 1821 en 1824, door Friedrich Weinbrenner. Het kurhaus kent vele stijlvolle ruimten. Ook de geweldige tuinen van het Kurhaus zijn een wandeling waard alvorens u winkelend langs de elegante boetiekjes langs de Kurhaus promenade de dag in stijl afsluit. Of, neem eenvoudig een stoel voor het verkoepelde openluchtstadion en luister naar de verrukkelijke klanken van het Baden-Baden Philharmonic. Kunt u een betere manier bedenken om uw middag door te brengen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *