Bad Bentheim

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Bad Bentheim

Bad Bentheim is een kuuroord, gelegen in de Grafschaft Bentheim, net over de grens van Nederland met Duitsland. Met bijna 16.000 inwoners, waarvan een groot aantal Nederlanders, presenteert Bad Bentheim zich als vakantiebestemming voor Nederlanders. De gering afstand tussen Bad Bentheim en Nederland en een lange gemeenschappelijke geschiedenis maakt Bad Bentheim tot een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders.

Uniek is de stad door het kasteel. Gelegen op een berg, de enige in de buurt, is het kasteel vanuit alle richtingen in Bad Bentheim te zien. Het is al weer een tijd geleden, dat Bad Bentheim een bestemming was voor met name senioren. Steeds meer jongeren en families met kinderen komen naar Bad Bentheim, om tijdens hun vakantie of een weekendjeweg te genieten van de Duitse stad.

Bad Bentheim biedt vakantieplezier zonder drukte en stress. Te denken valt hierbij aan de Bentheimer Mineral Therme en het Bentheimer Badepark, die voor zo veel rust en wellness als voor zwemplezier zorgen. Daarnaast zijn er nog taalloze andere activiteiten en bezienswaardigheden voor de gasten. De stad biedt een unieke mix van kunst& cultuur, bijzondere evenementen en een prachtige natuur met als hoogtepunt Bentheimerwoud.

Gasten kunnen alleen al vanwege de prachtige burcht, genieten van een eenmalige sfeer. Voor de actieve vakantieliefhebber biedt de Touristinformation in samenwerking met lokale bedrijven arrangementen aan. Fietsen in Bad Bentheim en omgeving is een geweldig ervaring, omdat het gebied de mooiste fietsroutes in de regio biedt. Ook voor de wandelaar zijn er diverse routes uitgezet. Tijdens zo’n fiets- of wandeltocht kan men vanuit de uitkijkpunten een blik werpen over Bad Bentheim en haar omgeving.

Bezienswaardigheden
1. Burcht Bad Bentheim
2. Slotpark
3. Zandsteenmuseum
4. Geologisch openluchtmuseum
5. Ostmühle & Backhaus Gildehaus
6. Haus Westerhoff
7. Friederich- Hartmann- Museum
8. Otto- Pankok- Museum
9. Diverse Galerieën

Activiteiten
1. BadePark Bentheim
2. Bentheimer Mineral Therme
3. Openluchttheater
4. Ontdekkingsroute Bentheimer woud
5. Wellness, rust & ontspanning
6. Fietsen
8. Golfen
9. Klimpark
10. Arrangementen
11. Boogschieten
12. Wateractiviteiten

Evenementen
1. Middeleeuwse Ridderspektakel
2. Kunstmarkt
3. Lampionfeest
4. Wijnfeest
5. Oktoberfeest
6. Kerstmarkt onder het kasteel

Meer Informatie vindt U op: http://www.bentheim-duitsland.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *