Ahrtal

Plaatsen > Ahrtal

Het Ahrtal is het diep uitgesleten dal in de Eifel waar de rivier de Ahr doorheen loopt. De bron van deze rivier bevindt zich in het Eifelgebergte, in Blankenheim om precies te zijn, op een hoogte van 493 m boven zeeniveau. Op haar weg van de bron tot de Rijn neemt de rivier de Ahr 25 zijtakken op. In Sinzig, ten zuiden van Bonn, mondt de rivier uit in de Rijn. De totale lengte van de rivier bedraagt ongeveer 86 km.

Het Ahrtal is prima (en leuk!) te bereiken vanuit Bonn met een treintje. Het maakt niet uit waar je uitstapt, vanuit al de volgende plekken kun je schitterend wandelen: Bad Neuenahr-Ahrweiler, Ahrweiler Markt, Walporzheim en Dernau.

Het Ahrdal is dus een zijvallei van de Rijn. Toeristisch gezien is het een regio, vooral bekend omwille van zijn wijnen en het mediterraan microklimaat.

Het Ahrdal brengt een aantal Duitse rode wijnen voort. Je kan in het Ahrtal dan ook wandeltochten maken door de wijnbergterrassen van dit paradijs van de rode wijn en je geniet er van schitterende vergezichten. U kunt overal in het Ahrdal verrassend lekkere, krachtige en kruidige rode wijnen drinken en kopen voor thuis.

Andere blikvangers vormen er de middeleeuwse stadskern van Ahrweiler en de Römervilla, een oude Romeinse villa. Bezoek de romantische plaatsjes. Neem een kijkje in een historische wijnkelder of ga kijken in het AhrWeinForum. Ook is de mooie omgeving uitstekend geschikt voor Nordic Walking, fietsen, mountainbiken, golfen, jagen en vissen. Als alternatief kunt u gaan zwemmen in het vrijetijdsbad Twin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *