Thema-avond ‘Luther en de Reformatie’ op donderdag 14 september in Amersfoort

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Duitsland staat in 2017 in het teken van het 500-jarig jubileum van de Reformatie. Graag nodigen wij u uit voor de speciale thema-avond ‘Luther en de Reformatie’ op donderdag 14 september in het Kapel Hoornbeeck College in Amersfoort.

Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de Slotkerk van Wittenberg spijkerde. Een historische gebeurtenis die een vlammende revolutie ontketende: de Reformatie. Dit jubileum vormt een prachtige aanleiding om de historische schatkamer die deze woelige periode achterliet in al zijn facetten te ontdekken. Laat u verrassen door een andere kant van Duitsland: die van Lutherstadt Wittenberg, de UNESCO-burcht de Wartburg, het groene landschap van Thüringen en de barokke stad Dresden.

Tijdens de thema-avond  ‘Luther en de Reformatie’ presenteren wij u de hoogtepunten van het ‘Land van Luther’ en laten u zien wat u vandaag de dag kunt beleven in het hart van de Reformatie. Hoogleraar Kerkgeschiedenis en kerkrecht Prof. Dr. H. Selderhuis belicht enkele betekenisvolle Lutherplaatsen, waarbij een verbinding wordt gemaakt naar het heden en de toekomst.

De avond sluiten we af met een gezellige borrel.

PROGRAMMA
19:30     Ontvangst
19:45     Welkomstwoord door Michaela Klare (directeur Duits Verkeersbureau)
20:00     Lezing Prof. dr. Selderhuis: ‘Luther, toen, nu & verder’
20:20     Presentatie: de hoogtepunten van het land van Luther
21:00     Meditatief moment door Maarten Stolk (kerkredacteur bij het Reformatorisch Dagblad)
21:15     Afsluitende borrel

LOCATIE
Kapel Hoornbeeck College
Utrechtseweg 230 3818 ET Amersfoort

AANMELDEN
Meld u vóór 12 september aan via klantenservice@germany.travel. Het aantal plaatsen is beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *