Zugspitze

De Zugspitze is de hoogste berg van Duitsland. De Zugspitze is 2962 meter hoogte en ligt in Zuid-Beieren, op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk.

In 1820 werd de Zugspitze voor de eerste keer beklommen.

In 1926 werd de eerste kabelbaan tot de top geopend, de Tiroler Zugspitzbahn.  Er gaat vanuit Garmisch-Partenkirchen en Eibsee een treintje naar de Zugspitzplatt, vlak onder de top.

Vanuit Eibsee loopt de kabelbaan naar de top van de berg. Op 21 december 2017 zal de nieuwe gondellift geopend worden. De nieuwe lift breekt 3 wereldrecords: de hoogste liftpaal, het grootste hoogteverschil en de grootste afstand tussen twee liftpalen. De beide cabines bieden elk plaats aan 120 personen, waardoor de capaciteit van de lift 580 personen per uur bedraagt.

Bij het station van de kabeltrein en de kabelbaan staat een groot restaurant met een terras.

Op de top van de Zugspitze bevindt zich een restaurant met op het dak een platform waar je een prachtig uitzicht hebt over de omringende bergtoppen en het meer de Eibsee. In hetzelfde gebouw vindt u een kiosk, een klein Zugspitze museum en een zaal waar regelmatig allerlei activiteiten worden gehouden. De eerste steen van het Münchner Haus, de naam van het gebouw, werd in 1894 gelegd.

In de winter kun je er skiën en in de zomer heerlijk wandelen.

Drie van de vijf Duitse gletsjers liggen op het Zugspitzmassief. Op het Zugspitzplatt, ongeveer 700 meter onder de top (op een hoogte van ongeveer 2300 meter)  liggen  de Nördliche Schneeferner (30 ha) en de Südliche Schneeferner (8 ha). De Nördliche Schneeferner wordt gebruikt als skigebied.

Het skigebied Zugspitz Arena heeft in totaal 144 kilometer piste en 55 liften verdeeld over zes afzonderlijke skigebieden. Het skigebied op de Zugspitze telt 20 km aan pistes en is door de hoge ligging zeer sneeuwzeker.

Dorpen in de buurt van de Zugspitze zijn Garmisch-Partenkirchen, Grainau en Eibsee aan de voet van de berg.

Bronnen:

  • www.zugspitze.at
  • www.zugspitz-resort.at
  • www.zugspitze.de
  • nl.wikipedia.org/wiki/Zugspitze
  • www.zugspitze.com