Ruhpolding

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Ruhpolding is een kuur- en toeristenplaats in de deelstaat Beieren, onderdeel van Landkreis Traunstein.

Ruhpolding ligt, midden tussen de weilanden en bossen, in het uitgestrekte landschap van de Miesenbacher-vallei, ten zuiden van de Chiemsee.

Ruhpolding  heeft 6.800 inwoners verdeeld over 73 kleine gehuchten tussen de glooiende heuvels en beboste bergen van de Chiemgauer Alpen.

Van een afstand is de vallei dominerende structuur van de parochiekerk van St. Georg zichtbaar – met zijn Romaanse 12e-eeuwse Madonna van Ruhpolding, een van de culturele hoogtepunten van de regio; evenals de typische bovenste Beierse Lüftlmalerei en veel aandacht voor detail ingerichte huizen in het verkeersluwe centrum.

De skigebieden Westernberg en Unternberg zijn ideaal om het skiën onder de knie te krijgen. De pistes van de Winklmoos Alm/Steinplatte bij Ruhpolding hebben, met een lengte van 50 km, diverse onderscheidingen gekregen: ze zijn sneeuwzeker, afwisselend en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!