Anholt

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Anholt is een plaatsje aan de Nederlandse grens.

Schloss Anholt is eigendom van de graven van Salm, die het in 1645 kregen doordat ze trouwden met de toenmalige eigenaar. Het complex is het nog steeds privébezit van de familie Salm-Salm.

De dikke toren stamt uit de 12e eeuw. Gedurende de tweede wereldoorlog werd het kasteel zwaar beschadigd en sinds die tijd is het niet meer bewoond. Vervolgens werd het een museum en zijn er vele restauraties gebeurd. Het en compleet ingericht museum (grootte: 1.500 m2),  omvat de bibliotheek en het huisarchief van de vorsten van Salm-Salm.

In het museum is ook de grootste (700 stuks), historisch-gegroeide schilderijenverzameling in privé-bezit uit Nordrhein-Westfalen tentoongesteld. Belangrijke werken van o.a. Nederlandse schilders uit de 17° eeuw, zoals Rembrandt, zijn in Anholt te zien.

Tevens er is een grote collectie van Chinees, Japans, Nederlands en Duits porselein uit de 17° en 18° eeuw, als ook renaissance- en barokmeubelen  voor het publiek tentoongesteld.

Beroemd zijn de tuinen rond het kasteel met de vele beelden. In het begin van de 18e eeuw werden de noordelijke tuinen aangelegd. De “water tuin” op een rechthoekig eiland in het meer
wordt beschouwd als het oudste gedeelte van het park. Er zijn vier baroktuinen, een doolhof en er is een tuinhuis uit de 18e eeuw. In de 19e eeuw werd de tuin in Engelse stijl door de Duitse architect M.F. Weyhe verder ontwikkeld. In de 2e wereldoorlog werd er veel vernietigd en na de restauratie werd het kasteel en de tuin vanaf 1964 weer heropend.

Bron: http://www.fuerst-salm.de