Reisadvies Duitsland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd
Laatst gewijzigd op: 19-07-2021 | Nog steeds geldig op: 22-07-2021

De kleurcode van Duitsland is groen, maar let op: er zijn inreisbeperkingen. Sinds 18 juli 2021 is Nederland voor Duitsland risicogebied. Lees wat dit voor u betekent.

Heenreis naar Duitsland geldig t/m 17 juli 2021

 • Bent u de afgelopen 10 dagen alleen in Nederland geweest? Dan kunt u zonder inreisbeperkingen naar Duitsland reizen. Dit geldt ook voor het Caribisch deel van het Koninkrijk, behalve Sint Maarten.
 • Wel zijn er eisen voor reizigers die per vliegtuig Duitsland binnenkomen. Lees verder in het reisadvies onder ‘Coronavirus’.

Heenreis naar en via Duitsland geldig vanaf 18 juli 2021

 • Bent u de afgelopen 10 dagen alleen in Nederland of in St. Maarten geweest? Dan moet u zich vóór vertrek registreren. Als u het negatief testresultaat, het (digitaal) vaccinatiebewijs of herstelbewijs upload tijdens het registreren, dan hoeft u niet in quarantaine.
 • Laat u zich in Duitsland testen, dan gaat u voor het testen en tot ontvangst van het negatief testresultaat in quarantaine. U kunt een PCR-test of een antigeen sneltest laten afnemen.
 • Reizigers die per vliegtuig Duitsland binnenkomen moeten een negatief testresultaat, het (digitaal) vaccinatiebewijs of herstelbewijs vóór vertrek kunnen laten zien.
 • Deze regels gelden ook voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • Doorreizigers en personen die maximaal 24 uur in Duitsland blijven zijn uitgezonderd.
 • Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zijn voor Duitsland nog steeds veilige gebieden. Wanneer u niet in Nederland (of een ander risicogebied) uitstapt, zijn er geen inreisbeperkingen.
 •  Lees verder in het reisadvies onder ‘Coronavirus’

Coronabewijs

Terugreis naar Nederland

 • U hoeft geen coronabewijs te laten zien.
 • U hoeft niet in quarantaine.
 • Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als u gevaccineerd bent.

Meer informatie

 • Lees verder voor het volledige reisadvies van Duitsland.
Kaart bij reisadvies Duitsland
Download ‘Kaart bij reisadvies Duitsland’ (PDF, 1,1 MB)

Nederlandse Koninklijk paar bezoekt Rijn en MoezelIn verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Van 10 t/m 12 oktober is het Nederlandse Koninklijk paar in Duitsland.

Zij maken een boottocht door het prachtige Obere Mittelrheintal. Daarna bezoeken zij een wijngaard bij het vakwerkplaatsje Bernkastel-Kues en de oude stad Trier. Ook het Saarland met de Völklinger Hütte staat op het programma.

Duitsland populairder dan Frankrijk in skivakantiesIn verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Duitsland heeft Frankrijk de afgelopen winter ingehaald als het gaat om populairste bestemmingen voor skivakanties door Nederlandse wintersporters.

Van de 1.015.000 wintersportvakanties die Nederlanders in de winter van 2016-2017 boekten, gingen er 176.000 naar Duitsland (17 procent) en 142.000 (14 procent) naar Frankrijk.

Oostenrijk bleef echter veruit het populairste wintersportland onder de Nederlanders.

Thema-avond ‘Luther en de Reformatie’ op donderdag 14 september in AmersfoortIn verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Duitsland staat in 2017 in het teken van het 500-jarig jubileum van de Reformatie. Graag nodigen wij u uit voor de speciale thema-avond ‘Luther en de Reformatie’ op donderdag 14 september in het Kapel Hoornbeeck College in Amersfoort.

Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de Slotkerk van Wittenberg spijkerde. Een historische gebeurtenis die een vlammende revolutie ontketende: de Reformatie. Dit jubileum vormt een prachtige aanleiding om de historische schatkamer die deze woelige periode achterliet in al zijn facetten te ontdekken. Laat u verrassen door een andere kant van Duitsland: die van Lutherstadt Wittenberg, de UNESCO-burcht de Wartburg, het groene landschap van Thüringen en de barokke stad Dresden.

Tijdens de thema-avond  ‘Luther en de Reformatie’ presenteren wij u de hoogtepunten van het ‘Land van Luther’ en laten u zien wat u vandaag de dag kunt beleven in het hart van de Reformatie. Hoogleraar Kerkgeschiedenis en kerkrecht Prof. Dr. H. Selderhuis belicht enkele betekenisvolle Lutherplaatsen, waarbij een verbinding wordt gemaakt naar het heden en de toekomst.

De avond sluiten we af met een gezellige borrel.

PROGRAMMA
19:30     Ontvangst
19:45     Welkomstwoord door Michaela Klare (directeur Duits Verkeersbureau)
20:00     Lezing Prof. dr. Selderhuis: ‘Luther, toen, nu & verder’
20:20     Presentatie: de hoogtepunten van het land van Luther
21:00     Meditatief moment door Maarten Stolk (kerkredacteur bij het Reformatorisch Dagblad)
21:15     Afsluitende borrel

LOCATIE
Kapel Hoornbeeck College
Utrechtseweg 230 3818 ET Amersfoort

AANMELDEN
Meld u vóór 12 september aan via klantenservice@germany.travel. Het aantal plaatsen is beperkt.

Wilde zwijn meldt zich in Duitse stedenIn verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Met de stand van het wilde zwijn in Duitsland gaat het prima. De dieren voelen zich zelfs zo veilig dat ze steeds vaker opduiken in de bebouwde kom van steden.

Afgelopen weekeinde zag de politie zich tot twee keer toe genoodzaakt een opdringerig zwijn te doden. In de Berlijnse wijk Wedding zonderde zich zaterdagmiddag bij een stadspark een wild zwijn af van een groep soortgenoten en viel verderop voorbijgangers …

Lees verder bij de bron www.telegraaf.nl

Duitse regering keurt nieuwe tolwet goedIn verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

De Duitse regering is vandaag akkoord gegaan met de vernieuwde tolwet.

Automobilisten moeten vanaf 2019 tol gaan betalen op de Duitse snelwegen. De hoogte van de tol ligt tussen de 2,50 en 25 euro. De Duitse regering kan door de heffing naar verwachting jaarlijks 524 miljoen euro op de rekening bijschrijven.

Lees verder  op AD.nl

Friezen op vaarvakantie naar DuitslandIn verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Het Rode Kruis in Friesland organiseert in 2017 een exclusieve Friese Week aan boord van het vakantieschip J. Henry Dunant.

Van maandag 10 tot en met zaterdag 15 april is het schip geheel gereserveerd voor gasten uit Friesland.

Vanaf Arnhem zal het schip op de Rijn naar Keulen en Koblenz varen. De vakantiegangers genieten in alle comfort van het voorbijtrekkende landschap en prachtige Duitse steden.

Meer informatie bij de bron: Balkstercourant

Einde verplichting winterbanden voor motoren in Duitsland?In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

De wettelijke bepaling tot het hebben van winterbanden voor motoren in Duitsland gaat wellicht verdwijnen.

Sinds december 2010 is het voor motorrijders verplicht om winterbanden onder de motor te hebben bij winterse omstandigheden zoals (natte) sneeuw, ijzel en bevroren weggedeelten. Deze wettelijke bepaling geldt niet alleen voor de Duitsers zelf, maar ook voor motorrijders (en automobilisten) uit Nederland en België.

Na zes jaar heeft de federatie van motorrijders in Duitsland, BVDM (Bundesverband der Motorradfahrer in Deutschland), nu een mail ontvangen van het Duitse ministerie van verkeer, waarin aangegeven werd dat de Bondsraad de Bondsregering heeft verzocht om de regels over de winterbanden opnieuw te bekijken.

Meer informatie bij de bron: NieuwsMotor

Na tien jaar is Duitsland als Vakantieland in een nieuw jasje gestokenIn verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Na tien jaar is Duitsland als Vakantieland in een nieuw jasje gestoken. De komende tijd zullen er nog wat schoonheidsfoutjes worden opgelost.

Laat u even weten wat u ervan vindt?

Redactieteam DuitslandalsVakantieland.nl